Taken 2

 
Okej nu ska jag recensera en film. Btw fan vad jag saknar att göra recensioner. Det var typ det roligaste i skolan, att recensera en bok. Det och rollspel. Våran klass var bäst på rollspel

Handling: Filmen handlar om Bruce som bjuder sin exfru och dotter till Istanbul för en semester. Semestern blir inte så himla rolig för några albanier vill hämnas på honom. Dom försöker kidnappa både Bruce, exfrun och dottern. Så det blir en liten knivig situation som Bruce måste lösa

Tema: Jag följer en mall som jag hittade på internet och då skulle man skriva tema. Jag har då aldrig skrivit nåt jävla tema i mina recensioner. Men iaf deras exempel på tema är kärlek, hat, sorg, lycka, saknad. Då kan jag säga att den här filmens tema är kärlek, droger och våld. Inte så mycket droger men VÄLDIGT mycket våld. Fast vänta nu är det ett tema?? Tema verkar ju vara känslor. Nä nu har jag fått nog av tema

Karaktärer: Huvudpersonen är Bruce. Han är en kille i kanske 50-års åldern. På fritiden gillar han att vara med kompisarna och grilla kött. Han är en jävligt smart, snabb, stark man som verkligen kan prestera när det gäller. Och gäller, det gör det ganska ofta. Det gillar inte Bruce utan han vill hellre grilla kött med polare. Han är dessutom en singel, han var tidigare gift med Lenore som han har en dotter med, Kim. Lenore är en riktigt puma med svart hår och fina ögon. Hon gifte om sig efter skiljsmässan med Bruce, med en kille som heter Stuart (eller nåt sånt). Kim är en tjej som nyss har fått en kille. Kim kan vara jävligt dum och jobbig men ibland visar hon sina pappa-gener och blir smart och snabb. Hon har ett jobbigt som består av ett liv i en traffickinghärva. Det kan ni se i Taken 1. 

Miljö: Miljön utspelar sig på värsta tänkbara plats – i Istanbul. Turkisk skit så långt ögat kan nå. Trånga äckliga gränder och förbannade böneutrop hela tiden. 

Tid: Filmen utspelar sig i nutid och i kronologisk ordning. Den här punkten hade jag alltid problem med i skolan, vad fan ska man skriva egentligen??

Språk: Språket i den här filmen är för det mesta english. Ibland pratar turkarna turkiska med varandra. Det är ett enkelt språk som är ganska kortfattat och tydligt.

Sammanfattning: Jag tyckte den här filmen var väldigt bra. Det var jävligt mycket action, vilket jag älskar. Tyvärr tycer jag den var lite kort faktiskt, och det gick nästan för lätt för Bruce. Det skulle ha varit lite mer motgångar enligt mig. Känslorna den väckte hos mig var förbannelse, åtrå och längtan. Jag var ofta förbannad för många var så jävla dumma. Jag längtade efter att Bruce skulle bli ihop med sin exfru igen. Det har jag velat sen jag lärde känna honom i ettan. Budskapet med filmen tror jag är att man alltid bör vara på sin vakt om man mördat någon för dom kan ju hämnas. Det är nog också att man bör träna på att använda vapen och att knäcka nackar med bara händerna. Och kanske även att man bör ta sina körlektioner på allvar. 

 
Av mig får den 4 av 5 pistoler. Ni bör se den

UPDATE: Han heter visst Bryan

Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *